Google+

Safe Deposit Bank of Norway (SDBN)

Grafisk profil, visuell identielt og kommunikasjonskonsept

Kommunikasjonsmessig har bank og finansmarkedet tendenser til å bli generiske og nokså identitetsløse greier. Det er kanskje vanskelig å skille seg ut når bankens marked er folk flest? Uansett. Det finnes unntak.

SDBN er en unik, ekstremt sikker bank. Dette en såkalt single purpose bank, med lisens som begrenser banken til en debitor bare, nemlig Norges Bank. Dette innebærer at Safe Deposit Bank of Norway bare kan plassere innskudd kroner fra profesjonelle investorer og plassere dem kun i Norges Bank.

Dette gjør SDBN til en null risikobank og sannsynligvis verdens sikreste. Nåløyet for en potensiell kunde er meget lite. Kundebasen er maksimalt 200 og minimum innskuddet er på en milliard norske kroner.

Så hvordan utvikle grafisk profil, visuell identielt og kommunikasjonskonsept for verdens sikreste bank.

En spesiell bank som dette krever en spesiell løsning. Viktige stikkord er nøyaktighet, tidløshet, varighet, stabilitet, profesjonalitet, null-risiko og elegant eksklusivitet. Løsningen er en motpol til kaos. Det grafiske og visuell er både minimalistisk og monumentalt på samme tid. Fontene er selvsikre. Barene og linjene skaper følelse av nøyaktighet og forutsigbarhet. Bilde og fotostil gir en følelse av ro og soliditet. Språkdrakten og kommunikasjonskonseptet – The Safe Deposit Bank of Norway is exactly that. A safe deposit bank – summerer opp og binder det sammen det visuelle. Det er repeterende. Det er ikke behov for å si mer enn det det er. Fordi budskapet er enkelt og klokkeklart og verdifullt. The Safe Deposit Bank of Norway is exactly that. A safe deposit bank for ultra secure, large deposits.

04_sdbn_visittkort

03_sdbn_logo

01_sdbn_web_0102_sdbn_a4_print

Load more